Werkgevers

Ken je dat?

Je bent werkzaam als opleidingsfunctionaris of HR manager bij een grote organisatie. In de diverse lagen en functies wordt gewerkt met mensen. Binnen jullie organisaties zijn adviseurs, coaches, accountmanagers of trainers werkzaam. Er wordt veel genetwerkt met samenwerkingspartners en andere bedrijven en acquisitie speelt een belangrijke rol.

Scholing & training

Samen met een aantal andere collega’s ben je verantwoordelijk voor de bijscholing en training van de medewerkers. Je initieert, coördineert en organiseert diverse opleidingen en trainingen voor het bedrijf en je bent hierover  veel in gesprek met de medewerkers en managers. Hierdoor weet jij als geen anders wat er speelt, leeft en waar behoefte aan is als het gaat om het opleiden en trainen van medewerkers, managers en teams.

Een frisse blik

Je bent altijd op zoek naar nieuwe en verfrissende werkvormen. Trainingen en workshops die net even anders zijn en waarbij zware thema’s op een luchtige en creatieve manier behandeld worden. Voor dit jaar staan persoonlijke groei en samenwerking op de agenda. Speerpunt is dat er meer aandacht komt voor de talenten en drijfveren van medewerkers, zodat zij groeien in optimaforma. Dit heeft ook weer een gunstige invloed op de samenwerking. Immers als je weet waar iemand voor staat en goed in is, dan kun je mensen koppelen die elkaar aanvullen.

Wat heb ik te bieden?

Ik bied diverse trainingen, workshops en ontwikkelprogramma’s aan afgestemd op thema’s die spelen bij jullie organisatie.

Vraagstukken die spelen en waar ik mee aan de slag kan zijn:

-Onze medewerkers hebben deelgenomen aan een ontwikkelassessment en de rapporten liggen nu op de plank. Hoe kunnen we op een creatieve en praktische manier aan de slag gaan hiermee/

-Het verbeteren van de onderlinge samenwerking en communicatie staat hoog op onze prioriteitenlijst. Wij willen hier graag een interactieve training of workshops op loslaten maar weten niet zo goed hoe we dit thema op een luchtige manier aan kunnen pakken.

-We willen medewerkers vaker inzetten als ambassadeur om bijvoorbeeld meer draagvlak te creëren bij nieuwe werkmethoden, maar bijvoorbeeld ook bij de werving en selectie van nieuw personeel of de marketing binnen en buiten de organisatie. Hoe zet ik een ambassadeursprogramma op? En hoe leid ik medewerkers op tot ambassadeurs?

-Wij willen onze medewerkers een ontwikkeltraject aanbieden en dan net even iets anders dan anders. Geen DISC, succes insights of een andere veel gebruikte persoonlijkheidstest. Het moet vooral lekker praktisch zijn en inclusief een persoonlijke ontwikkelplan afgestemd op de persoon met ruimte voor persoonlijke inbreng.

-Een aantal medewerkers werkt al geruime tijd binnen dezelfde organisatie en op dezelfde afdeling . Wij willen deze medewerkers de ruimte en mogelijkheid geven hun blik te verruimen, misschien zelfs door te groeien binnen de organisatie. Waar ligt hun hart en passie, waar zijn ze goed in etc. Dit willen wij in kaart laten brengen door een externe partij zodat deze medewerkers letterlijk even afstand kunnen nemen. Hoe kunnen we medewerkers op een luchtige manier in beweging krijgen, ze het gevoel geven dat zij hun toekomst zelf kunnen creëren en dus zelf invloed hebben op hun loopbaan?

-Als we de medewerkers grofweg in twee categorieën indelen dan zien we dat er 1 groep is met extraverte en meer “aanwezige” medewerkers die geen blad voor de mond nemen. De andere groep is de groep medewerkers die zich wat meer op de achtergrond beweegt en die je vrijwel nooit hoort. Wij willen graag beide groepen wat dichter bij elkaar brengen en beter met elkaar laten communiceren. Hoe pakken we dat aan op een luchtige en praktische manier?