Het is nooit te laat om je hart te volgen

Elke maand schrijf ik een blog voor Neo Mundo, een gespecialiseerd advies- en searchbureau voor de zorg. De blog van deze maand gaat over passie en drijfveren. Waar krijg jij energie van, hoe werk jij het liefst en waar ligt jouw unieke kracht? Een mooi thema om eens over na te denken.

Passie

Passie is een intens verlangen of enthousiasme voor iets of iemand. Het kan ook slaan op bewondering. Is passie een modewoord? Dat zou best wel eens kunnen. En dat er mensen zijn die geïrriteerd raken van dit woord, ja dat is een feit.

Het valt mij op dat juist de mensen die vallen over het woord passie, de mensen zijn die klagen over hun leven en hun werk. Mensen die klagen over hun leidinggevende, mensen die klagen dat ze geen energie meer hebben ‘s avonds of in het weekend. Mensen waarbij de passie ver te zoeken is. Of het tegenovergestelde. De mensen die hun passie en dromen al navolgen, want die zijn er natuurlijk ook.

Als impactverdubbelaar zoals ik mijzelf noem, werk ik regelmatig met mannen en vrouwen die in een levensfase zitten waarin ze het allemaal even niet meer weten. Druk gezin, kinderen, een drukke baan. Het gevoel dat je heel veel bordjes hoog moet houden. Je voelt je met vlagen futloos, hebt weinig energie en hebt een extreme behoefte aan tijd voor jezelf. Tja en dat laatste, tijd voor jezelf, daar ontbreekt het vaak aan.

Grip en impact op jezelf en je leven

Ik help professionals om stralend hun kwaliteiten uit te dragen. Als je namelijk vertrouwen hebt in je zelf en in je kunnen, dan ligt de wereldbol aan je voeten. Dan heb je letterlijk meer grip en impact op jezelf en op de mensen om je heen.

Bij de workshop passie en kleur die ik een aantal malen per jaar geef, nemen de deelnemers bewust de tijd en ruimte om na te denken over alles wat zij belangrijk vinden. Alles wat er echt toe doet. Tijd nemen om na te denken over je dromen. Nadenken over waar je goed in bent en waar je blij van wordt. En ja, natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alle dagen van de week te vullen met dingen waar je blij van wordt. Je hypotheek of huur moet worden betaald. Je hebt kinderen, je wilt sporten en de rekeningen moeten ook elke maand betaald worden.

Waar word jij nou écht blij van?

Als je weer even helder hebt waar jíj blij van wordt en waar je energie van krijgt dan ziet de wereld er een stuk zonniger uit. Dan is het aan jou om de volgende stap te zetten. Soms zijn dat hele grote, zelfs radicale stappen. Bijvoorbeeld dat je gaat oriënteren op ander werk of dat je andere grote keuzes of stappen maakt. Een volgende stap kan ook zijn dat je je vrije tijd anders gaat inrichten. Of dat je misschien wel een dag minder gaat werken, waardoor je meer tijd kunt besteden aan je hobby of aan andere dingen waar je energie van krijgt. Als het maar goed valt en past bij jou.

Je passie volgen wat betekent dat voor mij?

Ik heb een aantal jaren geleden de keuze gemaakt om te stoppen met mijn werk en heb een carrièreswitch gemaakt. Tot op de dag van vandaag ben ik daar heel erg blij mee. En dat ik daar concessies voor moet doen, jazeker en dat heb ik er graag voor over. Mijn passies zijn mijn bedrijf en onze sloep. Daarnaast heb ik een passie voor koken en heb ik het verlangen om hier bedrijfsmatig iets mee te doen. 1-2 weken per jaar help ik daarom mee bij een Bed and Breakfast in Zuid-Frankrijk en toveren we elke avond een 3-gangen menu op tafel. As we speak, daar zit ik dus nu….. www.lasouche.com Daarnaast zorg ik dat er bij mijn workshops en trainingen altijd (door mij) zelfgemaakte hapjes en versnaperingen zijn. Zo combineer ik mijn passie met mijn werk. De sloep, dat is ons balansmoment. Heerlijk samen relaxen, genieten van de natuur en even weg van alle hectiek.

Het is nooit te laat om je passie(s) na te streven

Wil je meer weten over talenten, passies en kleur. Neem eens een kijkje op deze pagina. Wil je zelf alvast aan de slag? Dan heb ik alvast deze tips voor je:

Tip

  1. Maak eens een lijstje met 10 dingen, taken, hobby’s en activiteiten waar jij echt blij van wordt en energie van krijgt
  2. Maak er nu eens een top 5 van.
  3. Wat heb jij met stip op 1 staan? Doe je dit al?
  4. Ja, dan ben je hartstikke goed bezig
  5. Nee, wat kun je veranderen in je leven of patroon zodat je tijd en ruimte hiervoor in kunt plannen. Of welke concessie zou je kunnen (en willen) doen hiervoor.

Leave sparkles wherever you go

Caroline