Waarom “Aangenaam, ik ben anders” mij zo raakt!

Ik was lange tijd een rustig meisje. Een meisje dat opging in de menigte en die nu is uitgegroeid tot een ondernemende vrouw. Een vrouw met een eigen visie, die handelt naar eigen inzicht en dat vooral op haar eigen(wijze) manier. Met mijn enthousiasme en drive om mee te denken met anderen hoop ik mensen te inspireren. Daarnaast wil ik mijn persoonlijke verhaal delen. Laten zien en ervaren dat naast alle standaard etiquette en regels het vooral gaat om wie je bent en hoe je dat laat zien. In dit blog beschrijf ik kort waarom het thema introversie mij aanspreekt en raakt.

Samenwerken geeft mij vleugels

Ik heb gemerkt dat ik het erg fijn vind om samen te werken met anderen. Alleen is immers ook maar alleen, toch?! Samenwerken en sparren geeft mij vleugels. Iets wat ik nooit had gedacht.

Vroeger vond ik samenwerken namelijk mega vervelend. Het maakte mij onzeker en kwetsbaar. Anderen liepen zo over mij heen en in vergaderingen durfde ik amper iets te zeggen. Van mijn leidinggevende kreeg ik nogal eens te horen: Caroline je moet meer voor je zelf opkomen en meer zeggen wat je denkt. Oh ja en deze: Kom eens wat vaker met ideeën, ik hoor jou nooit! Nou, tegenwoordig heb ik daar geen moeite mee. Mooi om te zien dat als je doet wat je leuk vindt, je ook weer dichter bij jezelf komt. Het borrelt en het bruist…..

Alle puzzelstukjes vallen nu in elkaar

Wat dat betreft zijn inmiddels behoorlijk wat puzzelstukjes in elkaar gevallen. Door mijn manier van werken trek ik veel ondernemers en professionals aan die willen werken aan hun zelfvertrouwen. Stuk voor stuk fantastische mensen. Allemaal uniek. Mensen die (weer) even een klein zetje nodig hebben om te zien hoe geweldig ze zijn. Die dat even vergeten zijn of die naar een eigen manier zoeken om zichzelf wat meer in de spotlight te zetten. Of mensen die gewoon wat vaker willen laten zien dat zij er (ook) toe doen en geen idee hebben hoe je dat dan aan kunt pakken zonder jezelf in een clownspak te hijsen.

Dat is nou precies mijn puzzel. Ik was een tijd lang dat rustige meisje. Een meisje dat opging in de menigte en nu is uitgegroeid tot een ondernemende vrouw. Een vrouw met een eigen visie, die handelt naar eigen inzicht en dat vooral op haar eigen(wijze) manier.

Ik gun mijzelf de spotlight

In de media wordt  steeds meer aandacht besteed aan introversie. Snel en luid is de norm en dat is lastig voor introverte mensen (bron: AD 2 mrt 2018). Of in elk geval voor mensen die wat minder van de daken schreeuwen hoe goed ze zijn of wat ze van iets vinden.

Ik voel mijzelf geen introvert, maar herken wel bepaalde aspecten. Zo heb ik inmiddels mijn eigen weg gevonden om uit mijn comfortzone te stappen. Ik gun mijzelf nu zelfs de spotlight. Hoe ik dat heb gedaan wil ik graag met mensen delen.

Mensen inspireren en mijn persoonlijke verhaal delen

Met mijn enthousiasme en drive om mee te denken met anderen hoop ik mensen te inspireren. Ik geloof namelijk in de unieke eigenschappen en kwaliteiten van vrouwelijke ondernemers en professionals en ben overtuigd van het belang van een krachtige uitstraling.

Door in te zoomen op wie je bent en waar jij goed in bent kom je dichterbij de kern. Jouw unieke kracht. Ik geef op een luchtige manier inzicht in wie jij bent en help je op een inspirerende manier om stappen te maken.

Ik ben trouw aan mijzelf en heb mijn eigen weg en pad gevonden. Bewuster dan ooit ben ik mij van mijn kwaliteiten en ik ben trots op wie ik ben en wat ik doe. Ben ik anders dan anderen? Jazeker, en daar ben ik trots op.

Aangenaam, ik ben anders

Samen met Hanny Schoonderword heb ik een hele mooie training geschreven. Aangenaam, ik ben anders. Een training die je leert je communicatie af te stemmen op je unieke kracht en kwaliteiten, zodat we een wereld vol zelfverzekerde, gelukkige introvert-a-likes krijgen. Een training dus voor iedereen die uit zijn comfortzone wil stappen, zichzelf de spotlight gunt maar nog geen idee heeft hoe dat aan te pakken.

Wij willen jou inspireren om als introvert-a-like het beste uit jezelf te halen, zodat jij nog beter tot je recht komt. Wij weten namelijk als geen ander dat je dan vleugels krijgt.

Herkenbaar?

Dan is deze training zeker de moeite waard om eens rustig over na te denken. Want wij begrijpen als geen ander dat je niet over één nacht ijs gaat. Geen hokjes, geen training die je leert hoe je je aan moet passen. Nee, integendeel. Een training die je leert je kwaliteiten en talenten te omarmen én vooral in te zetten.

Ken jij iemand die…

Ken je mensen voor wie deze training interessant is? Deel dan gerust dit bericht. Ik vind het in elk geval super gaaf als je onze facebookpagina liked https://www.facebook.com/Aangenaamikbenanders/

Meer informatie?

Maak een vrijblijvende afspraak of bel of mail ons gerusinfo@carolinehaan.nl

06 – 207 24 960