Passie en kleur, jouw weg naar succes

Je wilde nog zo fris en fruitig beginnen. Rijtjes met goede voornemens in je hoofd. Strak 2 weken verder is er van geen enkel goed voornemen iets terecht gekomen. Dat kan echt anders. Hoe? Daar vertel ik jou met veel liefde meer over in mijn blog.

In de krant las ik een artikel over goede voornemens. De schrijver stelde dat de grote fout die we maken met goede voornemens is dat we ze vaak stellen voor de hele korte termijn. Drie weken later denk je: zie je nou wel ik kan het niet. Je besluit bij de pakken neer te gaan zitten. Het zou effectiever werken als je een aantal voornemens stelt voor heel 2018. Dan heb je langer de tijd om het op te pakken en om de resultaten te meten. Om heel eerlijk te zijn herken ik dat wel. Als ik iets wil dan moet het ook a-la-minute en doe ik het dan niet dan ben ik teleurgesteld in mijzelf. Als ik het zo op papier zie staan denk ik: doe eens normaal Caroline. En geloof mij, ik ben daar niet de enige in als ik zo om mij heen kijk.

Vorige week nog sprak ik een fanatieke jongedame die op een kruispunt staat in haar loopbaan. Ze moet en zal op korte termijn een nieuwe baan hebben. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken en al helemaal niet in je hoofd. Toch vind ik er wel iets van. Als je namelijk uitgebreid stil staat bij jouw belangrijkste talenten en kwaliteiten en niet zo maar in het wilde weg gaat solliciteren dan heb je des te langer profijt van de vervolgstappen in je loopbaan.

Je zult merken dat je dan lekkerder in je vel zit, omdat je meer voldoening uit je werk en je leven haalt. Maar hoe doe je dat dan, stil staan bij je talenten en kwaliteiten? Dit kun je bv doen met een uitgebreide vragenlijst met vragen over hoe je in het leven staat, wat jouw drijfveren zijn en hoe jij de dingen aanpakt.

Of je maakt een moodboard. Dat kan op Pinterest of lekker ouderwets met tijdschriften, een schaar en lijm. Een moodboard is lekker praktisch en vooral ook super leuk om te maken. Ik gebruik het altijd in mijn 1-op-1 sessies met mijn klanten. Ik zet het dan in om helder te krijgen welke stijl iemand uit wil stralen afgestemd op de kwaliteiten die zij extra wil benadrukken in het dagelijkse leven en haar werk. Je haalt er echt zo ontzettend veel uit. Als je het leuk vindt stuur ik jou een korte en heldere instructie die jou helpt je moodboard te analyseren. Mail naar: info@carolinehaan.nl

Een andere leuke en laagdrempelige manier om in te zoomen op je talenten en kwaliteiten is de workshop Passie & kleur. Deze workshop geef ik samen met Ellen van Baaren. Uitermate geschikt voor werkzoekenden en iedereen die op een kruispunt staat in zijn of haar loopbaan. Of voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten over zijn/haar talenten, kwaliteiten en passies. www.carolinehaan.nl/passie-en-kleur

Categorie├źntips